Telefon
WhatsApp
Ali Rıza Altunel Ak Parti Milletvekili Aday Adayı
reklam1

Ali Rıza Altunel Ak Parti Milletvekili Aday Adayı...

Türkiye 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerine doğru adım adım ilerlerken, siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı açıklama süreci de sürüyor. Milletvekilliği aday adaylığı için hareketin yaşandığı partilerin başında gelen AK Parti’de bir isim daha milletvekili aday adaylığını açıklıyor.

 

Son olarak Bakü Eğitim Müşaviri iken istifa ederek AK Parti’den Artvin Milletvekilliği için aday adaylığını açıklaması beklenen Ali Rıza Altunel’in, 21 Mart 2023 Salı günü AK Parti il binasında düzenleyeceği basın toplantısı ile aday adaylığını kamuoyuna duyuracağı öğrenildi.

Gerek siyasette gerekse de bürokrasi de uzun yıllardır ilimizi başarıyla temsil eden önemli simalardan biri olan Ali Rıza Altunel’in de milletvekilliği aday adaylığını açıkladığı AK Parti’de aday adaylığı yarışının bir hayli heyecanlı geçmesi beklenirken, Altunel’in de liste 1 için önemli ve iddialı adaylardan biri olduğu ileri sürülüyor.

 

Ali Rıza Altunel Kimdir?

 

15 Ağustos 1965 tarihinde Artvin ili Şavşat ilçesi Erikli köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, orta ve liseyi Artvin İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1990 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. İstanbul, Aydın Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi üzerine 'yüksek lisans' yaptı. Altunel için bundan sonraki süreç ise şöyle gelişti: Altunel ilk olarak Mardin Savur ve Sinop Gerze’de imam hatiplik yaptı. Askerliğinin ardından Bursa İznik İmam Hatip Lisesi’nde meslek derslerinde öğretmenliğe başladı. Burada müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulundu. Altunel daha sonra sırasıyla Bursa Gürsu ilçesi Belediye Başkan Yardımcılığı, İstanbul Zeytinburnu Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Küçükçekmece Belediye Başkan Danışmanlığı da yapan Altunel bu görevinin ardından MEB’de bürokratlığa atandı. Altunel MEB’de ilk olarak Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görev yaptı. Daha sonra Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür olarak atandı. Altunel bu görevinden sonra MEB’de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne kadar yükseldi. Burada Genel Müdürken görevden alındı. Altunel sonrasında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Altunel son olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Bakü Eğitim Müşavirliği" görevine atandı.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

uzaunkaya

Reklam

300*250

Artvin Nöbetçi Eczaneler

Artvin nöbetçi eczaneleri
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği