Telefon
WhatsApp
Ulaştırma Bakanından Artvin’in Ulaşım Sorunlarına Çözüm Sözü
reklam1

Ulaştırma Bakanından Artvin’in Ulaşım Sorunlarına Çözüm Sözü

Uraloğlu: Artvin’e 86 milyar liralık ulaşım yatırımı yapıldı

Bir dizi temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Artvin’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve iş dünyası temsilcileriyle buluştu. Bakan Uraloğlu, Artvin’e bugüne kadar 86 Milyar TL’lik yatırım yaptıklarının altını çizdi ancak yapılan yatırımların önemli bir bölümünün de artık yeni ihtiyaçlara yeter halde olmadığını söyledi. Bakan Uraloğlu, Artvin’in yollarının büyük bir bölünün yeniden ele alınması gerekliliğini gördüklerini ve bu yönde çalışmalara başladıklarını belirterek hızlı ve ivedi bir biçimde ön çalışmaları tamamlayarak Artvin’in ulaşım yollarının kalitesini ülkemiz standartlarına çıkaracaklarının sözünü verdi. AK Parti Artvin Milletvekili Bakan Faruk Çelik ise yaptığı konuşmada Artvin’in ulaşım yolları noktasında taleplerinin ortada olduğunu, kendisinin göreve geldiği günden bu yana 160 kilometre köy yolunu asfaltlandığını, bu asfalt çalışmasında Ulaştırma Bakanlığının önemli katkılarda bulunduğunu hatırlatarak, Artvin’in önümüzdeki yıllarda hem ana yollarda hem de köy yollarında kalitenin ülke seviyesine çıkarılmasının ilin en önemli gündemi niteliğinde bulunduğunu söyledi.

Bakan Uraloğlu, Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Dünyasının Temsilcileriyle bir araya geldi. Gençlik Merkezi Konferans Salonunda yapılan programda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Artvin’in özgün ağırlığı olan illerden birisi olduğunu ifade etti.   

 

Arhavi’den Artvin Merkez’e Kadar Yol Kalitesini Arttıracağız

 

Bakan Uraloğlu, konuşmasında; “ Arhavi’den Artvin Merkez’e kadar geldik ve buraya kadar geldiğimiz noktada geçmişte bu ile ciddi yol yatırımları yapıldığını görüyoruz ancak yapılanlarında günün şartlarının geride kaldığı da bir gerçek. Hopa-Hopa dağı arasında kalan kısım ile ilgili çalışmaları hızlandırarak kısa sürede burayı tamamlayacağız. Hopa Dağı Tüneli-Borçka arasında da çalışmalarımız hazır durumda ve bu projeye de başlayabilecek pozisyondayız. Borçka-Artvin arasındaki yol güzergahında yeni tüneller ve yol genişletmeleri, yolun standardını arttırma noktasında bir çalışma yapacağız. Borçka viyadüğünde geride kaldığımız doğrudur ancak burada da hızlanacağımızı söyleyebilirim. Şunu net söylemek gerek ki Artvin’in ulaşım yolları ile ilgili iyileştirme yapacağız” diye konuştu.

“Buralara hizmet etmenin zorlukları var”

 

Doğu Karadeniz’de zorlu tabiat şartları olduğunu kaydeden Uraloğlu, “Ünye’den bu tarafa geldiğiniz zaman arazi biraz daha sertleşir, hırçınlaşır. Bunun pik noktası da Artvin’dir. Buralara hizmet etmenin zorlukları var. Konya ovasında 1 kilo metre yolu 1 birim maliyetle yaparsak Doğu Karadeniz’de 10 birime yapacağız. Belki Artvin’de 12-15 birime yapacağız. Kaç lira olursa olsun ihtiyacı giderme noktasında olacağız. Burada yaşıyorsak, sizlere hizmet etmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

 

“Standardın istenileni karşılamadığını görüyoruz”

Rize-Artvin Havaalanında geçen yıl 1 milyonu geçen yolcu trafiğinin olduğunu söyleyen Uraloğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Haftalık sefer sayımız 65. Burası iş yapar mı yapmaz mı diye tartıştığımız bir dönemden bakın günlük ortalama 10 uçak demektir. Cumhurbaşkanımızı bitirildiği Karadeniz Sahil yolundan Hopa’dan Borçka’ya döndük. Oradan bu tarafa istediğimiz standartta olmayan bir yolumuz var. Borçka’dan Artvin’e doğru geldiğimizde orada geçmişte önemli bir bölümünü DSİ’nin barajlardan dolayı yol var. Orada bazı sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Standardın istenileni karşılamadığını görüyoruz. Orada da mevcut yolu masaya yatırıyoruz, proje çalışmasını başlatıyoruz. Proje çalışmasının bitiminden sonra ne gerekiyorsa planlayacağız ve program dahilinde hayata geçireceğiz. Artvin’e girdiğimiz bir köprü var. İkinci bir yanında mı olur yakınında mı olur onunla ilgili de planlama yapıyoruz. Onu da hayata geçireceğiz. Erzurum’a açılan Olur-Ardanuç yolumuz var. Şavşat’ta iki tane baraj planlaması var.  Barajların yapımıyla birlikte Şavşat yolunu da komple ele alacağız. Şimdiye kadar birçok yatırım yaptık. 86 milyar liralık sadece Ulaştırma ve Altyapı bakanlığı olarak ilimize yatırım yaptık.”

 

Bakan Çelik: 160 Kilometre Sıcak Asfalt Yol Yaptık

 

AK Parti Artvin Milletvekili Bakan Faruk Çelik, göreve geldiği günden bu yana köy yollarında 160 kilometre sıcak asfalt yol yaptıklarını belirtirken; “ Sizlerin de bakanlık olarak katkı sunması ile birlikte biz geçtiğimiz yaz aylarında 160 kilometre köy yolunda asfalt çalışması yaptık. Ben buraya geldikten sonra köy yollarındaki kalite düşüklüğünü görünce böyle bir çalışma yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bakanlığınızın da ciddi katkıları oldu, teşekkür ediyoruz. Artvin’in iş insanları, ticaret erbapları, sivil toplum kuruluşları da katkı sunarak burada ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. Yine özel sektörün ve devletimizin katkılarıyla köy yollarının asfalt çalışmasına devam edeceğiz. Bakanlarımız her zaman yanımızdalar. Artvin’de sorun halinde görünen her konuyu bir bir çözüme kavuşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Karayollarındaki projelerinde arkasında olacağız. Bu 5 yıl içerisinde bu sorunların tamamının çözüldüğünü hep birlikte göreceğiz. Bu vesile ile tekrar Sayın Bakanımıza büyük bir hassasiyetle ilimizin sorunlarına çözüm bulma noktasındaki çalışmaları için teşekkür ederim.

 

 

 

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

uzaunkaya

Reklam

300*250

Artvin Nöbetçi Eczaneler

Artvin nöbetçi eczaneleri
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği