Telefon
WhatsApp
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Artvin’de
reklam1

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Artvin’de

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Artvin’i ziyaret ederek iftar programında Memur-Sen üyeleri ile bir araya geldi.

Çoruh Park Düğün Salonunda düzenlenen Memur-Sen Artvin İl Temsilciliği Teşkilat Buluşması İftar programına çok sayıda Memur-Sen üyesi katıldı.

“Farklıyız, farkımızla birlikte güçlüyüz”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, burada yaptığı konuşmasında, “Memur-Sen ailesi olarak 32 yıllık sendikal mücadele içerisinde kurucu değerlerimize, ilkelerimize sadık kalarak yürüyüşümüzü, yolculuğumuzu devam ettiriyoruz. Bizi sahaya çıkartmayı gerektiren o günkü şartlar ne ise o günkü şartlarda ortaya koyduğumuz ilkesel duruş hangi omurgalı yürüyüşü gerektiriliyorsa bugünde aynı minvalde istikamet üzere yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Çünkü biz Memur-Sen ailesiyiz. Farklıyız, farkımızla birlikte güçlüyüz.” dedi.

“Diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık”

Yalçın, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Biz Türkiye’de mevcut sendikal yaklaşımlar içerisinde bir benzeri olmamak için kurulmuş Anadolu’nun kabul görmüş değerlerini baş tacı eden, kendi medeniyet köklerine yaslanan, kendi değerlerinden beslenen derdi millet, kendi millet, yükü yeniden güçlü medeniyet iddiası ile örgütlenmiş bir emek örgütüyüz. Onun için Memur-Sen ailesi Türkiye’de sendikacılığı, köhne zihniyetlerin sopası, korsan gemilerin limanı, illegalitenin merkezi, milletin değerleriyle alay etmenin kavga etmenin odağı haline getirenlerin tersine Memur-Sen ailesi bu ülkenin değerlerini baş tacı eden kendi köklerinden beslenen ve bu ülkenin insanı olarak var olmayı ve dünyaya buranın erdemli yaklaşımını sunmayı ilke edinmiş Akif İnan gibi entelektüelin, iyi bir hatimin, iyi bir muallimin, iyi bir münevverin, iyi bir şairin kurduğu bir teşkilat olarak kurucu değerlerimizi sadakatle sürdürdüğümüz bu yolculukta her defasında ifade ettiğimiz cümleyi bir kez daha ifade ediyor “Diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık” diyerek duruşumuzun, yürüyüşümüzün altını özenle çizmek istiyorum. Bu ülkede sendikal alana dokunmuş olan, yeni bir kulvar açmış, sendikacılığın bu topraklara ait olanını göstermiş olan bir örgütlenme olarak başladığımız andan bu zamana kadar temel hak ve hürriyetlerin temin edilmesinden, teminat altına alınmasına, toplu görüşme sisteminden toplu sözleşme sistemine geçilmesine, referandumda hakkın alınmasından sonra yedi toplu sözleşme süreciyle kiminde uzlaşıcıyı sağlayarak kiminde uzlaşıcılığın mümkün olmadığı yerde biz emek örgütüyüz. Masada istediğimiz olursa imza olur, değilse sosyal maliyet olur o da sizin sırtınıza kalır diyerek sendikacılığın gereği neyse bunu yerine getirmiş Emek Mücadelesinde 1007 Kazanım diye sendikal mücadelemizin alın terinin karşılığını madde madde sıralamış, sendikal anlamda ne alındıysa altında yeri, teri, imzası olan bir örgütlenme olarak yolculuğumuzu sürdürüyoruz.”

“Yüzde 100’e tamamlayacağımıza inancımız tam”

Memur-Sen Artvin İl Başkanı İbrahim İnce, yaptığı konuşmasında ildeki sendikaları için konan hedeflerin yüzde 80’ini yakalamış olduklarını ifade etti. İnce, “Sizlerin teşrifleriyle beraber önümüzdeki süreçte yüzde 100’e tamamlayacağımıza inancımız tamdır. Değerli Genel Başkanım bütün Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de Memur-Sen olarak alanlardayız. Murgul’da, Şavşat’ta, Arhavi’de ve bugün Merkez’de teşkilat buluşmalarımızı gerçekleştirdik.” dedi.

 

“Emeklilerimize suyu yüzde 50 ucuza verme kararı aldık”

AK Parti Artvin Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe, caddede, sokakta, kamu kurumlarını gezdiğinde gözlerdeki ışıltıyı gördüğünde enerjisinin, isteğinin ve başarıya olan inancının bir kat daha arttığını kaydetti.

Herkesin sonunun emeklilik olduğunu ifade eden Kocatepe, “Belediye başkanı olunca enflasyonu düşürtüp milletin maaşlarını ikiye katlayacak güce de sahip değiliz. Bizim görevimiz de değil ama biz de karınca kararınca Allah nasip ederse belediyeyi aldığımızda; emeklilerimize Artvin’de suyu yüzde 50 ucuza verme kararı aldık.

2014-2019 yılları arasında yaptığımız projelerden bir tanesi Artvin’e su getirmekti. 33 kilometreden Hatila Vadisi’nden getirdiğimiz su 53 bin 200 kişiye yetecek sudur. Öyle hesap etmiştik. Şu anda nüfusumuz 25 bin. Suyun yarısı fazla ona da Allah nasip ederse bir HES koyuyoruz. 5 noktada 8 milyon 500 bin euro yıllık karı olacak. Bu şekilde enerji üretmeye başladığımızda emeklilerimizden su parası almayacağız. O güne kadar biraz alacağız.” şeklinde konuştu.

Artvin’in eğitimdeki, ortaöğretimdeki başarısının Türkiye’de marka olduğunu kaydeden Kocatepe, “Ne kadar dereceye giren öğrencimiz varsa şehir dışına gidiyor. Ortaokulu bitirip Türkiye’de ilk yüzde 10’luk dilime giren kardeşlerimiz Artvin’de okullara gider, liselere kayıt olursa onlara da burs veriyoruz. Bu hem ailelerimizi hem de lisedeki başarımızı arttıracak. Üniversite kazanan Artvin’in evlatları da yine bizim bursumuzdan inşallah nasibini alacak. Belediyenin bütçesinden veremeyiz. Zaten öyle bir bütçe de yok ama biz dava adamları, iş adamlarımız, STK’larımız üzerinden, belediye tekeffül ederek kendi üzerinden bu bursumuzu vermiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

uzaunkaya

Reklam

300*250

Artvin Nöbetçi Eczaneler

Artvin nöbetçi eczaneleri
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği