Telefon
WhatsApp
Kocatepe Henüz Seçilmeden Vaatlerini Yerine Getirmeye Başladı
reklam1

Kocatepe Henüz Seçilmeden Vaatlerini Yerine Getirmeye Başladı

Kocatepe’nin Girişimleri ile Atletizmin Kalbi Artvin’de Attı

Cumhur ittifakı Artvin Belediye Başkan adayı Mehmet Kocatepe, henüz seçilmeden vaatlerini yerine getirmeye başladı. Mehmet Kocatepe’nin projeleri arasında yer alan Artvin’i spor, kültür ve turizm şehri yapacağı ve ilimize bir çok sportif ve kültürel etkinlik getireceğine ilişkin vaadini henüz seçilmeden gerçekleştirmeye başladı. Mehmet Kocatepe’nin girişimleri ile Türkiye Atletizm Federasyonun faaliyet takviminde yer alan “Artvin Yol Koşusu” şampiyonası ilimizde yapıldı.

Artvin Gençlik Spor Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan yarışlar Artvin’in en önemli doğal güzellikleri arasında gösterilen Hatila Milli Parkından başlayarak Milli İrade Meydanında sona eren 10 kilometrelik güzergahta gerçekleştirildi.

Aralarında Artvin’den sporcularında yer aldığı 15 farklı ilinden 74 sporcunun katılımıyla organize edilen koşunda sporcular büyük kadınlar, büyük erkekler ve veteranlar kategorilerinde 10 kilometreyi en hızlı sürede koşmak için ter döktü.

Büyük erkeklerde yarışmaya Van’dan katılan Mahsun Değer, büyük kadınlar da yarışmaya Erzurum’dan katılan Berfin Kaya birinci oldu. Masterler erkekler de 30-35 yaş grubunda İsmail Demirel, 40-44 yaş grubunda Hasan Can Su, 45-49 yaş erkeklerde Şakir Atmaca, 50-54 yaş erkeklerde Tuncay Şimşek, 55-59 yaş erkeklerde Talat Alkan, 60-64 yaş erkekler kategorisi Ömer Uzun, 70 yaş üzeri erkeklerde de Muzaffer Şahin birinciliği göğüsledi.

İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Güneri de kentte bu tarz sportif etkinliklere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sporun disiplin, sevgi, saygı, nezaket ayakları üzerinde var olduğunu ifade eden Güneri, “Bu değerlere bağlı kalarak azimle, inançla çalışılarak başarı elde edilir. Sporcu güçlüdür, dayanıklıdır. Her şeyi kırar ama bir sporcu asla kalp kırmaz. Ben bugün burada dereceye giren sporcularımızı da tebrik ediyorum” diye konuştu.

Büyük erkeklerde birinci olan Milli Atlet Mahsun Değer, Van’da doğup büyüdüğünü ve 2016 yılında başladığı atletizmde yaklaşık 5 yıldır milli sporcu olarak çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

2019’da Arjantin’de dağ koşusu yarışlarında dünya şampiyonluğu başta olmak üzere uluslara arası bir çok yarışta madalya kazandığını anlatan Değer, “Bugünde güzel ve zorlu bir parkurda birinci oldum. Güzel bir duygu” dedi.

Büyük kadınlarda birinci olan Berfin Kaya da yaklaşık 3 yıldır atletizmle uğraştığını ifade ederek, “Daha önce hiç birinciliğim yoktu. İkincilik ve 3’üncülük kürsüsüne çıkmıştım ama ilke defa ulusal bir yarışta birinci oldum çok mutluyum” dedi.

Haber yapılırken www.gundemartvin.com haber kaynaklarından esinlenmiştir.

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

uzaunkaya

Reklam

300*250

Artvin Nöbetçi Eczaneler

Artvin nöbetçi eczaneleri
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği